I söndags var det premiär för “Hett På Bränna” och Boden By Night var givetvis där! Den här gången var det Thomas Fogdö som föreläste om att ta befäl över sin prestation. 
 
 
Det var en väldigt mysig tillställning, nästan för mysigt! Jag var “lite trött” efter White-Party natten innan och sedan i den dova belysningen och lugna pratet var det tungt att hålla sig på alerten. Det blev dock lite bättre efter att ha fått i sig tapastallriken och en kopp kaffe X-) 
 
Tapastallriken var okej men det hade varit gott med lite bröd att doppa i röran eller lägga lite ost på. Det är inte en middag som några jag pratade med trott utan man får se det som ett gott tilltugg till föreläsningen. Jag tyckte det kändes bra att kunna stoppa i sig något medan jag lyssnade på Thomas.  
 
Hade tänkt vimla runt och fota fler gäster men det var faktiskt inte riktigt läge för det. De flesta var inte särskilt sugna på att bli fotograferade utan ville förmodligen sitta och umgås i lugn och ro 🙂 
 
Pratade i vart fall en stund med Carina som kommit till M/S Bränna med några väninnor. Carina går gärna och ganska ofta på föreläsningar så hon tycker att det här är ett bra initiativ av Bränna
-Sådana här föreläsningar kan ge mycket men kraven ökar hela tiden på att det ska vara någonting nytt och så får det gärna innehålla lite humor, förklarar hon. 
 
 
Det var intressant att höra om Thomas Fogdös liv. Från att han varit rankad som världens bästa slalomåkare till att ha blivit förlamad och tränat i dagar för att ens kunna sitta själv på sängkanten. Förmodligen har han i sitt liv upplevt de mest fantastiska saker som aldrig skulle ha skett om det inte vore för olyckan. Frågan är då om livet i slutändan blir till det bättre även om det  till synes gått fel. 
 
Han drar några exempel ur sitt förflutna för att visa att klyschan om att ingenting är omöjligt stämmer. Som Winston Churchill uttryckte det.
 
”Inget är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.”
 
Thomas är ofta in på det här med talang och medfött. Är det att förminska någons hårda arbete att säga att den har talang eller tur? Kan man påverka sin tur? Han integrerar med publiken en del och låter åhörarna svara på lite frågor.
 
Det som blir en tankeställare för mig är att många delar av föreläsningen bygger på att igenkänningsfaktorn är hög och jag hör på publikens reaktion att de tycker det är “spot on”. Det är bara det att mycket inte riktigt stämmer rätt in på mig. Förmodligen för att jag är aningen excentriskt lagd men även det säger ju något om en sjäv. 
 
Kan helt klart tänka mig att gå på fler hett på Bränna, speciellt nästa år om det är sant som det sägs att Boden ska gästas av Jonas Gardell!
/Munkhammar
 
 

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.