Har ni inte tittat in på det nya fiket Le Croissant som precis öppnat i 43ans Galleria än tycker jag att det är god tid att göra det nu! Jag blev ombedd av en läsare att testa det så jag och mamma var dit i lördags och det var ganska många fler som tänkt i samma banor för det var fullt där inne! 
 
 
 
 
Le Croissant har en jättefin inredning som gör att det inte alls känns som att sitta i en galleria. Det var så mysiga och välkomnande sittgrupper att jag hade nog kommit tillbaka ändå även om fikat inte hade varit på topp. Som tur är var mycket av fikat hembakt och det var inga små bitar så jag kan komma tillbaka och njuta av både fåtöljer och kakor!  
 
Vi skulle inte äta något större när vi var där nu men jag såg att de har mat också så det ska jag se till att prova här någon dag framöver!
 
Mamma pekade på något som en ung tjej beställt och ville ha samma sak så vi vet inte riktigt vad hon valde egentligen. Gott var det då i vart fall!
 
Förut drack jag alltid Espresso Macchiato på café men på sistone har det mest bara blivit vanligt kaffe istället. Blev inspirerad av mamma så då tänkte jag att nu ska minsann jag också beställa något lite roligare. Smakade bra och så fick jag en liten chokladbit på köpet också!
 
 
Mamma och jag brukar i regel välja varsin kaka och sedan delar vi dem så att vi får en liten bit av varje. Vi var lite väl ivriga den här gången och började delandet innan jag hunnit fota så mamma försökte laga skarven i glasyren. Vet inte om det framgår på bilden men den här snickerkakan och morotskakan var enorma! De var goda men det blev alldeles för mäktigt att äta upp. Till mångas stora glädje kan jag tänka mig men jag får alltid lite dåligt samvete om jag lämnar. 
 
 
 
De två herrarna Patrik Holmqvist och Nils Sjöberg satt bredvid oss och hur det nu kom sig så började vi surra med varandra. Nils konstaterar att de har tänkt till ordentligt när det finns en mikrovågsugn till gästerna.
-Det kommer passa bra när dottern är är här med mitt barnbarn för då kan hon värma barnmaten där, förklarar han. 
 
Visst är det härligt när man träffar ny människor bara sådär? Vi pratade länge om allt möjligt och det föll sig ganska naturligt att minnas lite olika fik som kommit och gått i Boden. Mamma tycker att Le Croissant påminner lite om hur det såg ut på gamla Konditori Opalen innan det renoverades.
 
För egen del älskade jag hur det var på Hanssons Café innan de bytte till lokalen de har nu. Då var det väldigt litet och mysigt och man fick välja bland fina gamla koppar när man skulle ta kaffe. Sedan flyttade Hanssons till hörnet där de är idag och blev ett modernt fik där kaffet serverades i höga glas. Sen ett tag tillbaka tycks dock den pendeln ha vänt och fiken är på väg mot det mysiga hållet igen. Mamma, Patrik och jag är överens om att vi gillar den trenden!
 
Många får plats i den u-formade soffan i mitten av restaurangen och sedan finns det större sittgrupper längs väggarna
 
 
Stefan och Camilla satt vid en av de större sittgrupperna och var nöjda med sitt besök.
-Det är en väldigt trevlig miljö att fika i här, säger Camilla och får medhåll av Stefan.
 
Gunnar är pensionerad från sitt arbete på värmeverket men ibland hälsar han på sina gamla kollegor och bjuder på bullar. Idag är det istället sonen som fått komma ut och fika på café. 
 
 
Det var allt från Le Croissant den här gången. Återkommer när jag provat att äta lite mat där också!
 
/Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.