Måste börja med att ge The Bull beröm över att de verkligen har lyckats med det första intrycket på restaurangen.
 
När man kliver in i den dova belysningen med levande ljus och blommor kan man inte låta bli att bli lite förälskad. Det är en riktigt trivsam miljö att avnjuta maten i. Till och med ljudet i restaurangen är behagligt med ett dovt sorl och glas som klirrar. Här vill man sitta och umgås länge!
 
 
Inredningen avspeglar dock priset, det är ganska dyrt på The Bull. Därmed höjs ju faktiskt kraven från oss gäster också!
 
The Bull profilerar sig som en köttrestaurang vilket gör att vi förväntar oss bra råvaror. Det tycker jag också att de sköter bra. Det finns mer än oxfilé att välja på och dessutom har de en del lokalproducerat kött! Utöver det fick vi rätt stekgrad på köttet och det smakade grillat som utlovat. 
 
Limpan, Jimmpie och Samme kände sig inte tillräckligt hungriga för en förrätt. Därför beställde jag in en förrätt till mig samtidigt som varmrätterna så att vi åtminstone har testat en.
 
Valet föll givetvis på Löjromstallriken med Kalix löjrom, syrad grädde och toast. En uppskattad rätt med norrländska råvaror som alltid är god. Jag tycker om att man får bygga sin toast själv men om brödet varit hembakt hade det lyft förrätten till en betydligt högre nivå.  
 
 
 
I och med att jag åt både för- och varmrätt samtidigt passade det väldigt bra att man kunde välja mellan 100, 200 och 300 gram på Wagyu biffen. Jag satt och funderade en stund vad Wagyu är för ett märkligt djur och fick sedan förklarat för mig att det är en speciell ko-ras. Ett lite extra fint och marmorerat nötkött med andra ord, och det var faktiskt riktigt mört. 
 
Till biffen serverades primörer, potatisgratäng, rödvinssås och hummerbearnaise. Sist jag åt på The Bull tyckte jag att det var lite snålt tilltaget med sås men det har ändrat på det nu och jag fick till och med sås över. Förmodligen har de lyssnat på sina gästers önskemål där. Dessutom är det alltid lite kul att få två såser att variera emellan! Normalt sett är jag inte någon beasås-fantast men hummerbearnaise var en lite kul tvist och det funkade bra med köttet. 
 
Jag älskar potatisgratäng och brukar i vanliga fall tycka att det är det bästa med måltiden men den här gången levde gratängen inte riktigt upp till resten av rätten. Den var krämig och smakade gott av vitlök men det var som inte någon styrsel på potatisen och så kändes den inte riktigt varm heller. 
 
Samme beställde Pepparstek. Som oss andra tyckte han att köttet och primörerna var bra och även han fick ordentligt med sås. Däremot var varken Samme, Jimmpie eller Limpan särskilt imponerade av sin Idaho potatis respektive pommes frites. De var lite mosiga inuti och får inte riktigt godkänt av fritös-experten Samme. 
 
Limpan valde File Mignon så även hon fick köttet serverat med två såser. Hon och jag hade dock lite olika åsikter om rödvinssåsen. Jag tyckte om att den var smakrik medan Limpan tyckte att den var lite skarp. Så är det ibland, smaken är som baken! 
 
Jimmpie har sedan tidigare blivit rekommenderad att beställa Oxfilé spett och han verkade nöjd med rekommendationen. Precis som oss andra uppskattar han att det är så pass mycket grönsaker till. Det lättar upp och är gott att doppa i såserna. 
 
Så blir det en liten mobil-paus efter huvudrätten i väntan på våra efterrätter. Samme passar givetvis på att kolla det senaste på Boden By Night! 😉 
 
Sammes Crème Brûlé serverades med hjortron och äpple. 
 
Både Limpan och Jimmpie valde Panna Cotta och även den serverades med hjortron och äpple. 
 
 
Har inte så mycket kommentarer på de andras efterrätter för att, min PinaColada var efterrätten som alla blev avundsjuka på! 
 
Passar perfekt med grillad ananas och äpplen när man egentligen är lite för mätt. Det vita i glaset smakar Panna Cotta och såsen i botten var någon sorts väldigt god nougat-cola-historia. Rekomenderar PinaColada över de andra 😉
 
 
 
Sammanfattningsvis kan man säga att The Bull har en fantastiskt fin miljö i restaurangen och personalen är glad och trevlig. De profilerar sig på kött och de gör det bra, det de i så fall skulle kunna jobba mer på är potatistillbehören. 
 
Sen skulle jag önska att de blev färdiga med sin hemsida. Den behöver inte vara avancerad men att kunna gå in och läsa menyn, kolla öppettider och telefonnummer underlättar alltid för oss gäster 🙂
 
/Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.