Som några av de första fick jag och mamma igår ikväll testa Bodensias nya höstmeny. Den lämnade oss inte besvikna! Deras kock James har verkligen dragit upp nivån och lite extra kul är det att han låtit sitt brittiska påbrå lysa igenom i rätterna. 
 
Mamma sa att det är det bästa hon ätit på restaurang och helt ärligt så fick jag knäppa upp gylfen i bilen på väg hem! 
 
  • Det här är någonting för er som vill gå ut och äta maträtter som man förmodligen inte skulle lyckas få ihop i köket hemma (inte jag i vart fall).
 
  • Det är också någonting för er som även äter med ögonen och uppskattar vacker mat! 
 
  • Utöver det är det inte så dyrt som det ser ut, huvudrätt mellan 155 – 180 kr
 
 
När jag fick en “sneek peak” på menyn för en vecka sedan bestämde jag mig direkt för att prova musslorna till förrätt. Brukar passa på att beställa musslor när jag äter på restaurang för det verkar så svårt att ordna med dem själv hemma. 
 
Moules Mariniére, många och goda vitlök- och vitvinspocherade musslor.
 
Eftersom det var väldigt ruggigt ute valde även mamma en soppa till förrätt. Hennes var baserad på butternutpumpa och var också riktigt god! Vi höll oss inte till något särskilt fint bordsskick då vi i sedvanlig ordning tjuvsmakade varandras mat 😉
 
Hur häftigt är det inte att kunna få en klassisk brittisk rätt serverad i Boden? Jag var tvungen att prova James’ Steak and Ale pie med nötkött, mörk ale och friterad sötpotatis. 
 
 
Trodde att det skulle vara färs under skalet på pajen men där dolde sig istället en god gryta! När jag berättade om middagen på jobbet undrade de om det smakade öl men det gjorde det inte, det var bara smakrikt och mustigt. 
 
Fick bara en bild på mammas Club Sandwich för hon skulle prompt börja äta med en gång hon! Mest av allt var hon förtjust i såserna som hörde till. 
 
Nu när jag tittar på bilderna ser det inte så mycket ut men det var verkligen rejäla portioner så vi klarade inte att äta upp allt. Till och med var det så att jag fick be vår servitör Andreas att vänta lite med efterrätten. Han berättade då att de serverar stora mål för att många gäster är militärer och de ska inte behöva gå på Frasses efter middagen. Jag köper det argumentet X-) 
 
Medan vi väntade på att all mat skulle sjunka ned för att kunna orka efterrätten kom Andreas ut med en bonusrätt (!) Vi fick prova lite svartvinbärssorbet som skulle hjälpa till att få plats med mer mat!? Jag vet inte om det fungerade men det slank då ned med lätthet trots att vi reda var proppmätta 😉 
 
 
Äppelpaj. Var mest fascinerad över den fina uppläggningen med globen över pajen!
 
 
 
 
Mamma beställde vaniljparfait med chokladganache. En precis lagom efterrätt som var riktigt fräsch efter all mastig mat.
 
 
 
 
 
Var roligt att alla rätter hade så många beståndsdelar för då blir maten direkt ett naturligt samtalsämne också. Man kan utforska rätterna tillsammans, vad döljer sig under pajlocket, hur smakar det att doppa i den här såsen, undrar hur de format sockret så här osv. Hips vips sitter man där och har det jäkligt trevligt!
 
Så var det dags att bege sig hemåt. Är helt säker på att mamma och jag kommer att prata om den här kvällen i många år framöver <3
 
Sov Gott! /Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.