I torsdags var jag på en riktigt trevlig middag på Bodensia med några damer från jobbet. Lite trist för servitören att han fick börja kvällen med att berätta vilka delar av menyn som inte fanns att beställa. Bland annat renytterfilén som jag ställt in mig på så då var det till att snabbt ändra sig och byta rätt. 
 
Nåväl inte lät jag mig nedslås av det utan det blev istället ett ypperligt tillfälle att testa Bodensias Black Rock Grill! Så här beskriver de själv rätten på sin hemsida: 
 
Nu får du faktiskt ta och grilla maten själv! 
 
Ja, det är det som är hela grejen med Black Rock Grill. In kommer en färsk, fräsande köttbit på en 450-gradig lavastensplatta. Du skär, grillar och mixar med potatis, valfria såser och färska grönsaker. Det är fräscht, saftigt och framför allt ett nytt sätt att äta och umgås.”
 
I ett tidigare inlägg om After Works berättade jag om hur min mamma varit störtförtjust i detta medan min ena kollega inte alls gillat det eftersom att han gått på restaurang för att slippa laga maten. Jag var faktiskt väldigt entusiastisk efter att ha hört mammas beskrivning men nu när jag provat det själv är jag nog ändå beredd att hålla med min kollega på ett hörn.
 
Så här såg min oxfilé ut strax efter att jag fått in den. Egentligen skulle det vara bakpotatis till enligt menyn men det fanns inte och jag tyckte faktiskt ändå att det var gott med pomfritt att doppa i såsen som fanns i en skål på sidan om.
 
Apropå sås vill jag passa på att ge ett extra plus till killen som serverade oss för att han var väldigt trevlig och tålmodig med alla våra specialbeställningar! Jag fick t.ex. pepparsås isället för beasås 🙂
 
Hur var det då med grönsakerna? Jag hade som hört att man fick steka mer än själva oxfilébiten men jag var tvungen att ta grönsakerna från salladen för att ha några att steka vilket gjorde att det bara fanns isbergssallad kvar. De som testat det här tidigare har pratat om majskolvar och rotfrukter, så jag var lite besviken att de tagit bort det. 
 
För det ordinarie priset på 235kr vill jag egentligen ha någonting mer men på fredagarna september ut kör Bodensia med konceptet “Black Rock Friays” och då är priset sänkt till 175kr/person. Det är ett bra pris och för det skulle jag absolut kunna testa det igen 🙂 
 
/Munkhammar

Du kanske tycker om

Lämna en Kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.